ForumGulu.Com -IRC Dünyasının Buluşma Noktası!   sohbet
Go Back   ForumGulu.Com -IRC Dünyasının Buluşma Noktası! > Genel Bilgiler > Yemek Tarifleri

Like Tree1Beğeni(ler)
  • 1 Post By eFe

Yeni konu aç Konuyu yanıtla
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Mayıs 2025, 22:04   #1
Mircte.Org
 
eFe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 22 Nisan 2025
Üye No: 270
Mesajlar: 191
Nerden: İstanbul Anadolu
Cinsiyet: Erkek
Takım: Trabzonspor
Aldığı Beğeni: 190
Beğendikleri: 90
@eFe
Standart Kayseri Yağlaması Tarifi

Kayseri Yağlaması, Kayseri'nin meşhur ve lezzetli yemeklerinden biridir. Hem görselliği hem de tadı ile dikkat çeken bu yemek, özellikle et severler için vazgeçilmez bir seçenek oluşturur. İşte Kayseri Yağlaması hakkında detaylı bilgi:

Kayseri Yağlaması Nedir?

Kayseri Yağlaması, ince hamurdan yapılan bir çeşit pide veya lahmacun görünümündeki, iç harcıyla zenginleştirilmiş bir yemektir. Genellikle kıyma, soğan, biber, domates gibi malzemelerle hazırlanan iç harç, baharatlarla tatlandırılır ve fırında pişirilir.

Kayseri Yağlaması Lezzetli mi?

Evet, Kayseri Yağlaması oldukça lezzetli bir yemektir. İnce hamurun üzerine konulan zengin iç harcı, yemek severlerin damak tadına hitap eder. Kıymalı iç harcı, yağ ile birleşerek yemeğe özel bir tat katar. Yanında yoğurt veya turşu ile servis edildiğinde, lezzeti daha da artar.

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı un

İç harcı için;

500 gr. kıyma
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

kayseri yağlamasi

Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Şebit olarak da bilinen Kayseri yağlamasının hamuru için öncelikle yoğurma kabına un, maya, tuz ve şekeri alarak karıştıralım.
Üzerine süt, su ve sıvı yağı ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
Kıvam alan hamurumuzun üzerini streçleyip temiz bir bezle örterek 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
Kıymalı harç için yapışmayan tavaya kıymayı alalım ve kavuralım. Bu aşamada kıymayı ezerek karıştıralım.
Kıymanın rengi dönüp suyunu çektikten sonra üzerine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek tereyağı eriyinceye kadar kavuralım.
Doğranmış soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberi de malzemelerimizin üzerine ekleyelim, kavuralım.
Daha sonra salça, karabiber, kimyon, pul biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
Kabuklarını soyarak doğradığımız domatesi de tavaya alalım, karıştırmaya devam edelim.
Son olarak sıcak suyu ilave edip, kıyma suyunu çekinceye kadar 8-10 dakika kısık ateşte pişirelim.
Mayalanan hamuru tezgaha alalım. Kenarlardan içe doğru toplayarak hamurun havasını alalım.
Toparladığımız hamuru 12 eşit parçaya bölelim ve her bir parçayı beze haline getirelim.
Bezelerimizin tamamını hazırladıktan sonra üzerlerinin beklerken kurumamaları için streç filmle örtelim
Ardından un serptiğimiz tezgahta bezeleri sırasıyla yaklaşık bir servis tabağı boyutuna gelinceye kadar açalım.
Hamuru açtıktan sonra fazla ununun dökülmesi için hafifçe sallayalım.
Ardından ısıttığımız yapışmaz tavaya hamuru yerleştirelim, orta ateşte sık sık çevirerek pişirmeye başlayalım.
Hazırladığımız lavaşı geniş bir tabağa alalım üzerine iç harcımızdan bir kaşık yardımıyla yerleştirerek her yerine gelecek şekilde yayalım.
Lavaşlarımızı bu şekilde aralarına kıymalı harç koyarak üst üste yerleştirelim. Kıymalı harcın tamamı bitinceye kadar bu şekilde lavaşlarımızı kat kat yerleştirmeye devam edelim.
Son olarak yağlılarımızın üzerine sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurdu çırparak gezdirelim ve dilimleyerek servis edelim.* Kayseri yağlaması nasıl yapılır? merak edenlerin mutlaka denemesi gereken harika bir tarif. Deneyeceklere afiyet olsun!

BeSte bunu beğendi.
eFe isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alıntı Yap
Alt 09 Mayıs 2025, 22:09   #2
~ForumGulu.Com ~
 
BeSte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 12 Ekim 2024
Üye No: 2
Mesajlar: 11.906
Nerden:
Cinsiyet: Kadın
Takım: Beşiktaş
Aldığı Beğeni: 2851
Beğendikleri: 8363
@BeSteForum Sahibi
Standart

emeğine saglık

__________________
BeSte isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alıntı Yap
Konuyu yanıtla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:34.

Forum Bilgilendirme Sosyal Medya
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Navbar with Avatar by Motorradforum

Bu Forum Lisanslı Vbulletin Ürünü Kullanmaktadır.

Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Web sitemiz hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda Yöneticilere adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

Tema Tasarım ve Kodlama
BeSte