ForumGulu.Com -IRC Dünyasının Buluşma Noktası!   sohbet
Go Back   ForumGulu.Com -IRC Dünyasının Buluşma Noktası! > Genel Bilgiler > Günün Köşesi > Günün Yemeği

Like Tree1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zulfikar

Yeni konu aç Konuyu yanıtla
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Ocak 2025, 14:35   #1
Super Moderator
 
Zulfikar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 05 Aralık 2024
Üye No: 126
Mesajlar: 1.344
Nerden: İstanbul Anadolu
Cinsiyet: Erkek
Takım: Takım Tutmuyor
Aldığı Beğeni: 1203
Beğendikleri: 212
@Zulfikar
Arrow Kaburga DoLmasi

Kaburga Dolması Tarifi İçin Malzemeler
3
kilogram
kuzu kaburgası
3
yemek kaşığı
tereyağı
2
adet
kuru soğan
1/2
su bardağı
dolmalık fıstık
2
diş
sarımsak
1
yemek kaşığı
domates salçası
1
yemek kaşığı
biber salçası
3
su bardağı
pirinç
2
tatlı kaşığı
yenibahar
2
çay kaşığı
kimyon
2
çay kaşığı
kişniş
2
çay kaşığı
tarçın
2
çay kaşığı
karabiber
2
yemek kaşığı
kuş üzümü
1
tatlı kaşığı
tuz
1
avuç
ince doğranmış dereotu
1
avuç
ince doğranmış maydanoz
Sosu için:
2
yemek kaşığı
zeytinyağı
1
yemek kaşığı
domates salçası
1
çay kaşığı
bal
1
tatlı kaşığı
nar ekşisi
1
su bardağı
suKaburga Dolması Tarifinin Püf Noktası
Kuzu kaburgayı, kaburga dolması için uygun şekilde hazırlamasını kasabınızdan isteyebilirsiniz. Kaburganın üst deri kısmına, içini pilavla doldurabilmeniz için gerekli olan cep kısmını kasabınız hazırlarsa daha kolay olacaktır. Ayrıca erkek bir kuzunun kaburgasını temin edebilirseniz daha az yağlı olacaktır.
nasil-yapilir
Kaburga Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
İç pilavı hazırlamak için pirinci derin bir kaba alın ve tuzlu ılık su ile ıslatıp en az 15 dakika kabarması için bırakın.
Kuş üzümlerini de su dolu bir kasenin içinde beklemeye alın.
Pirinç kabarırken, bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını alın ve ince ince doğradığınız soğanları ilave edin.
Soğanlar pembeleşmeye başladığında dolmalık fıstıkları ekleyin ve bir süre kavurun.
Ardından ince ince doğradığınız sarımsakları ilave edin. Biber ve domates salçalarını da ekleyip, üstüne bir bardağa yakın su ilave edip karışımın özdeşleşmesini sağlayın. Sonrasında süzüp yıkadığınız pirinci ekleyin ve bir süre kavurun.
Yaklaşık ½ su bardağı kadar daha su ilave edin ve iyice karıştırın. Ardından baharatları eklemeye başlayabilirsiniz.
Yenibahar, kimyon, kişniş, tarçın, tuz, karabiber ve süzdüğünüz kuş üzümlerini ilave edip güzelce karıştırın.
½ su bardağı kadar daha su ilave edin ve 1 yemek kaşığı daha tereyağını da ekleyip tereyağı eriyene ve karışımınız özdeşleşene dek karıştırın. Böylece yarı pişmiş bir pilav elde etmiş olacaksınız. Tencerenin altını kapatın.
Tencerenin altını kapattıktan sonra ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunu da pilava ilave edip güzelce karıştırın. İç pilavınız hazır.
Kuzu kaburgasını alın, eğer kasabınız kaburganın içini doldurmanız için bir cep hazırlamadıysa, kendiniz hazırlamak için; oldukça keskin ve sivri uçlu bir bıçakla kaburganın üst deri kısmıyla kaburga kemiklerinin olduğu kısmı birbirinden ayırmak için bıçağınızı kaburga kemiklerine paralel tutarak ve yavaş yavaş keserek bir cep açın.
Açtığınız bu cebi yumruğunuzu da kullanarak tüm kaburga boyunca genişletin. Böylece kaburga kemikleri ile üst deri arasında, iç pilavı doldurabileceğiniz bir boşluk elde etmiş olacaksınız.
Hazırladığınız bu cep kısmına yarı pişirmiş olduğunuz iç pilavın yarısını bir kaşık yardımıyla doldurun ve kaburgayı bir iğne iplikle dikerek ağzını kapatın. Böylece kaburga dolması pişerken içerisinde pişip büyüyecek olan pirinç taneleri dışarı çıkamayacaklardır.
Hazırlayıp içini doldurduğunuz kaburga dolmasını oldukça geniş bir fırın tepsisine alın, tepsinin içerisine tepsiden taşmayacak kadar su doldurun ve tepsiyi alüminyum folyo ile hava almayacak şekilde kapatın. Böylece kaburga dolması su buharıyla birlikte yavaş yavaş pişmiş olacak.
Önceden 225 derecede ısıttığınız fırına verin ve yaklaşık 2,5 saat pişmeye bırakın.
Bu sırada üzeri için sosunu hazırlayın. Bir tavada ısıttığınız zeytinyağına salçayı ve suyu ilave ederek iyice karıştırın. Ardından bal, nar ekşisi ve toz kırmızı biberi ekleyin ve sosunuzu hazırlayın.
Yarısını kaburganın içine doldurmuş olduğunuz iç pilavın kalan yarısını yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak su ilavesi ile suyunu çekene kadar pişirin.
2,5 saatin sonunda kaburga dolmasını fırından çıkartın ve alüminyum folyuyu açın. Hazırladığınız sosu kaburganın üzerine güzelce sürün ve kaburga dolmasını üstü açık bir şekilde tekrar fırına verip yaklaşık 15-20 dakika daha pişirin.
Kaburga dolmasının üstü kızarıp, derisi çıtır çıtır olduğunda dolmanız pişmiş demektir. Fırından alın ve bir servis tepsisine yerleştirin.
Tepsinin boş kalan kısımlarını da pişirdiğiniz iç pilavı ilave ederek süsleyin. Sıcak sıcak servis edin.
cooking-proposal
Kaburga Dolması Tarifinin Pişirme Önerisi
Pişme süresinin ardından kaburgaların üzerinin kızarması için üzeri açık bir biçimde tekrar fırına verin.

BeSte bunu beğendi.
Zulfikar isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı Yap
Alt 12 Ocak 2025, 14:41   #2
~ForumGulu.Com ~
 
BeSte - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Tarihi: 12 Ekim 2024
Üye No: 2
Mesajlar: 7.047
Nerden:
Cinsiyet: Kadın
Takım: Beşiktaş
Aldığı Beğeni: 2026
Beğendikleri: 5518
@BeSteForum Sahibi
Standart

Emeğine sağlık

__________________
BeSte isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Alıntı Yap
Konuyu yanıtla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:53.

Forum Bilgilendirme Sosyal Medya
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Navbar with Avatar by Motorradforum

Bu Forum Lisanslı Vbulletin Ürünü Kullanmaktadır.

Sitemiz bir " paylaşım " sitesidir. Bu yüzden sitemize kayıt olan herkes kontrol edilmeksizin mesaj/konu/resim paylaşabilmektedir. Bu sebepten ötürü, sitemiz üzerinden paylaşılan mesajlar, konular ve resimlerden doğabilecek olan yasal sorumluluklar paylaşan kullanıcıya aittir. Web sitemiz hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir. Illegal herhangi bir faaliyet görülmesi durumunda Yöneticilere adresine mail atıldığı taktirde mesaj, konu ya da resim en fazla 24 saat içerisinde silinecektir.

Tema Tasarım ve Kodlama
BeSte