Kırmızı Pancarlı Meze Kırmızı Pancarlı Meze Tarifi İçin Malzemeler
* 4 adet büyük boy pancar
* 1 çay bardağı kuskus
* Yarım demet dereotu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı mayonez
* 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
Kırmızı Pancarlı Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
* Öncelikle pancarlarımızı tencereye alalım. Üzerine su ekleyerek yumuşayana kadar haşlanmaya bırakalım.
* Üzeri için kullanacağımız kuskusu da su dolu tencereye alarak 8 dakika kadar haşlayalım. Bu aşamada siz kuskuslarınızı paketin arkasında yazan süreye göre haşlayabilirsiniz.
* Haşlanan pancarların kabuklarını soyalım ve 2 tanesini daire şeklinde dilimleyelim. Pancarların kabuklarını soyarken ve rendelerken eldiven kullanırsanız rengi ellerinize geçmeyecektir.
* Ardından aparatla şekiller verelim. Kalan pancarları da rendeleyelim.
* Karıştırma kabına süzme yoğurt, mayonez ve tuzu alarak karıştıralım.
* Üzerine pancar, haşlanmış kuskus ve ince kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştıralım.
* Hazırladığımız mezemizden dondurma kaşığı ile alalım ve şekillendirdiğimiz pancar dilimlerinin üzerine koyalım.
* Ceviz ve dereotu ile süsledikten sonra pancar mezemiz servise hazır. Afiyet olsun! |